Kullanım amacı

mega macs X, araçta bulunan elektronik sistemlerdeki hataların tespiti ve giderilmesi için tasarlanmış taşınabilir bir diyagnoz cihazıdır.

mega macs X örn. devre şeması, muayene verileri, ayar değerleri ve araç sistem tanımları gibi kapsamlı teknik verilere erişim sağlar. Verilerin çoğu Hella Gutmann diyagnoz veri tabanından doğrudan diyagnoz cihazına çevrimiçi olarak aktarılır. Bunun için mega macs X'in sürekli Online olması gerekir.

mega macs X elektrikli makina ve cihazların veya elektrikli ev eşyalarının tamiri için uygun değildir. Başka üreticilerin diyagnoz cihazları desteklenmez.

mega macs X'in Hella Gutmann tarafından belirtilen şekilde kullanılmaması diyagnoz cihazının güvenlik korumasının arızalanmasına yol açabilir.

Diyagnoz cihazı endüstri alanında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca endüstriyel alanlar dışında, karışık alanlarda, örn. sanayi ve konutun birlikte olduğu alanlarda radyo parazitinin bastırılması için önlemlerin alınması gerekebilir.

Diyagnoz cihazı, sadece motorlu araçlar üzerinde kullanım için öngörülmüştür. Diyagnoz cihazını kullanan kişinin otomotiv tekniği ve dolayısıyla atölyede veya motorlu araçlarda meydana gelebilecek tehlikeler ve riskler hakkında bilgisi olması gerekir.