Avsedd användning

mega macs X är en mobil diagnosapparat som kan användas för att registrera och avhjälpa fel hos elektroniska system i motorfordon.

mega macs X ger tillgång till omfattande tekniska data, t.ex. kopplingsscheman och inspektionsdata, inställningsvärden och fordonssystembeskrivningar. Många data överförs direkt online från Hella Gutmanns diagnosdatabas till diagnosapparaten. Därför måste mega macs X hela tiden vara online.

mega macs X lämpar sig inte för reparation av elektriska maskiner och apparater eller av elinstallationer i byggnader. Diagnostikapparater från andra tillverkare stöds inte.

Om mega macs X används på annat sätt än vad Hella Gutmann har angett, kan det försämra skyddet av diagnosapparaten.

Diagnosapparaten är avsedd för industriell användning. Utanför den industriella miljön, t.ex. i blandade småföretags- och bostadsområden, måste eventuellt åtgärder för radioavstörning vidtas.

Diagnosapparaten är enbart avsedd att användas till motorfordon. Den som använder diagnosapparaten måste ha motorfordonstekniska kunskaper och därmed kännedom om riskfaktorer och faror i verkstaden och hos motorfordonet.