Utilizarea conform destinației

mega macs X este un tester de diagnosticare mobil pentru identificarea și remedierea defecțiunilor la sistemele electronice ale autovehiculelor.

mega macs X oferă acces la date tehnice extinse, de exemplu, diagrame de circuit, date de inspecție, valori de setare și descrieri ale sistemului vehiculului. Multe date sunt transferate online în testerul de diagnosticare, direct din baza de date de diagnosticare Hella Gutmann. Aparatul mega macs X trebuie să fie așadar în permanență online.

mega macs X nu este adecvat pentru repararea mașinilor și aparatelor electrice sau a instalației electrice casnice. Testerele de diagnosticare ale altor producători nu sunt compatibile.

Dacă mega macs X este folosit în alt mod, decât cel specificat de Hella Gutmann, există riscul afectării sistemului de protecție al testerului de diagnosticare.

Testerul de diagnosticare este conceput pentru utilizare în sectorul industrial. În afara mediilor industriale, de exemplu în zone comerciale sau rezidențiale ori cu destinații mixte, trebuie implementate eventual măsuri împotriva interferențelor radio.

Testerul de diagnosticare este destinat exclusiv utilizării pentru autovehicule. Pentru a putea utiliza testerul de diagnosticare, utilizatorul trebuie să dețină cunoștințe tehnice specifice autovehiculelor și să cunoască așadar sursele de pericol și riscurile din atelier, respectiv riscurile asociate desfășurării lucrărilor la autovehicule.