Conferințe audio și video

Prelucrarea datelor

Pentru comunicația cu clienții noștri utilizăm printre altele intrumente pentru conferințe online. Instrumentele individuale utilizate de noi sunt listate mai jos. Atunci când comunicați cu noi în conferință video sau audio prin internet, datele dumneavoastră cu caracter personal sunt colectate și prelucrate de noi și de furnizorul respectivului instrument pentru conferință.

Intrumentele pentru conferințe colectează în acest caz toate datele pe care le puneți la dispoziție/utilizați în vederea folosirii instrumentului (adresa de e-mail și/sau numărul dumneavoastră de telefon). De asemenea, intrumentele pentru conferințe procesează durata conferinței, începutul și sfârșitul (ora) participării la conferință, numărul de participanți și alte „informații contextuale” în legătură cu procesul de comunicație (metadate).

În plus, furnizorul instrumentului prelucrează toate datele tehnice necesare pentru desfășurarea comunicației online. Aceste cuprind în special adresele IP, adresele MAC, ID-urile dispozitivelor, tipul și versiunea sistemului de operare, versiunea modulului Client, tipul camerei video, microfonul sau difuzoarele, precum și tipul conexiunii.

În măsura în care se realizează schimburi, încărcări sau alt fel de puneri la dispoziție a conținuturilor în cadrul instrumentului, acestea vor fi de asemenea stocate pe serverul furnizorului instrumentului. Astfel de conținuturi includ în special înregistrări în cloud, mesaje instantanee/chat-uri, mesaje vocale, fotografii și videoclipuri încărcate, fișiere, planșe și alte informații care sunt partajate în timpul utilizării serviciului.

Vă rugăm să rețineți că nu avem o influență totală asupra proceselor de prelucrare a datelor efectuate de instrumentele utilizate. Posibilitățile noastre se raportează decisiv la politica de companie a respectivului furnizor. Indicații suplimentare privind prelucrarea datelor de către instrumentele pentru conferințe găsiți în Declarațiile privind protecția datelor aferente respectivului instrument utilizat, pe care le prezentăm în continuarea acestui text.

Scop și temei legal

Instrumentele pentru conferințe sunt utilizate pentru comunicația cu partenerii potențiali și existenți sau pentru furnizarea anumitor servicii clienților noștri (art. 6 alin. 1 lit. b din RGPD). De asemenea, utilizarea acestor instrumente servește în general simplificării și accelerării comunicației cu noi, respectiv cu compania noastră (interes legitim în sensul art. 6 alin. 1 lit. f din RGPD). În măsura în care a fost solicitat un consimțământ, utilizarea instrumentului respectiv se realizează în baza acestui consimțământ; consimțământul poate fi retras în orice moment cu efect în viitor.

Perioada de stocare

Datele colectate nemijlocit de noi prin intermediul instrumentelor video și pentru conferințe vor fi șterse din sistemele noastre de îndată ce ne solicitați ștergerea acestora, vă retrageți consimțământul privind stocarea sau încetează scopul stocării datelor, Fișierele cookie salvate rămân pe terminalul dumneavoastră până când le ștergeți. Termenele de stocare obligatorii impuse prin lege rămân neatinse.

Nu avem nicio influență asupra perioadelor de stocare a datelor dumneavoastră, care au fost salvate de administratorii instrumentului pentru conferințe în scopuri proprii. Pentru detalii în acest sens, vă rugăm să vă informați direct la administratorii instrumentului pentru conferințe.

Instrumente pentru conferințe utilizate

Utilizăm următoarele instrumente pentru conferințe:

Microsoft Teams

Utilizăm Microsoft Teams. Furnizorul este Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, SUA. Detalii privind prelucrarea datelor găsiți în Declarația privind protecția datelor de la Microsoft Teams: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement.

Acordul de preclucrare în numele operatorului

Avem încheiat un Acord de preclucrare în numele operatorului cu prestatorul mai sus menționat. În acest caz este vorba despre un acord impus de legislația privind protecția datelor, care prevede că prestatorul va prelucra datele cu caracter personal ale vizitatorilor paginii noastre web numai în conformitate cu indicațiile noastre și cu respectarea prevederilor RGPD.