Indicații cu caracter general și informații obligatorii

Protecția datelor

Administratorii acestor pagini tratează cu maximă seriozitate protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal. Tratăm datele dumneavoastră cu caracter personal cu confidențialitate și în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor, precum și cu prezenta Declarație privind protecția datelor.

Atunci când utilizați această pagină web sunt colectate diverse date cu caracter personal. Darele cu caracter personal sunt date cu ajutorul cărora este posibilă indentificarea persoanei dumneavoastră. Prezenta Declarație privind protecția datelor detaliază care sunt datele colectate de noi și pentru ce sunt utilizate acestea. Aceasta detaliză inclusiv modul și scopul în care se întâmplă acest lucru.

Atragem atenția asupra faptului că transmiterea datelor prin internet (de exemplu la comunicația prin e-mail) poate prezenta breșe de securitate. O protecție perfectă a datelor împotriva accesării de către terți nu este posibilă.

Indicații privind autoritatea competentă

Autoritatea competentă pentru prelucrarea datelor de pe această pagină web este:

Hella Gutmann Solutions GmbH

Am Krebsbach 2

79241 Ihringen

Telefon: +49 7668 9900-0

E-mail: datenschutz@hella-gutmann.com

Autoritatea competentă este persoana fizică sau juridică, care decide individual sau împreună cu alte entități asupra scopurilor și mijloacelor de prelucrare a datelor cu caracter personal (de exemplu nume, addrese de e-mail sau alte asemenea).

Perioada de stocare

Dacă în cadrul prezentei Declarații privind protecția datelor nu a fost menționată o perioadă specială de stocare, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate de noi până la încetarea scopului în care sunt prelucrate datele. Dacă solicitați o ștergere îndreptățită a datelor sau vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor, datele dumneavoastră vor fi șterse, în măsura în care nu există alte motive legal admisibile pentru stocarea în continuare a datelor dumneavoastră cu caracter personal (de exemplu termene de stocare prevăzute de codul fiscal sau dreptul comercial); în cazul din urmă, ștergerea se va efectua după expirarea acestor motive.

Indicații cu caracter general privind baza legală a prelucrării datelor de pe acastă pagină web

Dacă ați consimțit la prelucrarea datelor, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în baza art. 6 alin. 1 lit. a din RGPD, respectiv a art. 9 alin. 2 lit. a din RGPD, în măsura în care prelucrarea se referă la categorii speciale de date conform art. 9 alin. 1 din RGPD. În cazul unui consimțământ expres exprimat în vederea transferului datelor cu caracter personal în state terțe, prelucrarea datelor se va realiza de asemenea în baza art. 49 alin. 1 lit. a din RGPD. Dacă ați consimțit la stocarea fișierelor cookie sau accesarea informațiilor din terminalul dumneavoastră (de exemplu folosind amprenta digitală a dispozitivului), prelucrarea datelor se va realiza de asemenea în baza art. 25 alin. 1 din Legea germană privind protecția datelor în telecomunicații și telemedia (TTDSG). Consimțământul poate fi retras în orice moment.

Dacă datele dumneavoastră sunt necesare pentru îndeplinirea condițiilor contractuale sau aplicarea măsurilor prevăzute în contract, vom prelucra datele dumneavoastră în baza art. 6 alin. 1 lit. b din RGPD. De asemenea, vom prelucra datele dumneavoastră în măsura în care acestea sunt necesare pentru îndeplinirea obligațiilor legale în baza art. 6 alin. 1 lit. c din RGPD. În plus, putem prelucra datele în baza interesului nostru legal, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. f din RGPD. Informații privind temeiul legal aplicabil în respectivul caz particular găsiți îm paragrafele următoare din prezenta Declarație privind protecția datelor.

Responsabilul cu protecția datelor

Am desemnat un responsabil cu protecția datelor pentru compania noastră:

Christoph Boser

Am Krebsbach 2

D-79241 Ihringen

Telefon: +49 7668 9900-0

E-mail: datenschutz@hella-gutmann.com

Indicație privind transferul datelor în SUA și alte state terțe

Utilizăm printre altele instrumente ale unor companii cu sediul în SUA sau alte state terțe care nu garantează securitatea datelor în conformitate cu legislația privind protecția datelor. Când sunt active aceste instrumente, datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferaste și prelucrate în aceste state terțe. Atragem atenția asupra faptului că, în aceste state terțe nu se poate garanta un nivel de protecție a datelor comparabil cu cel din UE. De exemplu, companiile din SUA au obligația de a divulga datele cu caracter personal organelor de securitate, fără ca dumneavoastră, în calitate de persoană afectată, să puteți puteți întreprinde vreo acțiune legală împotriva acestei decizii. Prin urmare, nu se poate exclude situația în care autoritățile SUA (de exemplu serviciile secrete) să prelucreze, analizeze și stocheze permanent datele de pe serverele din SUA în scop de monitorizare. Nu avem nicio influență asupra acestor activități de prelucrare.

Retragerea consimțământului privind prelucrarea datelor

Multe dintre procesele de prelucrare a datelor sunt posibile numai cu consimțământul dumneavoastră expres. Puteți retrage oricând un consimțământ deja acordat. Legitimitatea prelucrării datelor efectuate până la momentul retragerii consimțământului rămâne neatinsă de retragerea consimțământului.

Dreptul de contestare a colectării datelor în cazuri speciale, precum și în scopul marketingului direct (art. 21 din RGPD)

DACĂ PRELUCRAREA DATELOR ARE LOC ÎN BAZA ART. 6 ALIN. 1 LIT. E SAU F DIN RGPD, AVEȚI DREPTUL SĂ ÎNAINTAȚI ÎN ORICE MOMENT O OBIECȚIE LA PRELUCRAREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL, DIN MOTIVE CARE REZULTĂ DIN SITUAȚIA DUMNEAVOASTRĂ SPECIALĂ; ACEST LUCRU ESTE VALABIL INCLUSIV PENTRU O ANALIZĂ A PROFILULUI BAZATĂ PE ACESTE PREVEDERI. TEMEIUL LEGAL PE CARE SE BAZEAZĂ O PRELUCRARE A DATELOR ÎL GĂSIȚI ÎN PREZENTA DECLARAȚIE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR. DACĂ ÎNAINTAȚI O OBIECȚIE, VOM ÎNCETA PRELUCRAREA RESPECTIVELOR DUMNEAVOASTRĂ DATE CU CARACTER PERSONAL, EXCEPTÂND SITUAȚIA ÎN CARE PUTEM PREZENTA MOTIVE DE SECURITATE STRINGENTE PRIVIND PRELUCRAREA, CARE PREVALEAZĂ INTERESELOR, DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR DUMNEAVOASTRĂ, SAU STIUAȚIA ÎN CARE PRELUCRAREA SERVEȘTE LA EMITEREA, EXERCITAREA SAU APĂRAREA UNOR PRETENȚII LEGALE (OBIECȚIE CONFORM ART. 21 ALIN. 1 DIN RGPD). ÎN CAZUL ÎN CARE DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL SUNT PRELUCRATE ÎN VEDEREA MARKETINGULUI DIRECT, AVEȚI DREPTUL SĂ OBIECTAȚI ÎN ORICE MOMENT LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL CARE VĂ PRIVESC ÎN SCOPUL UNOR ASTFEL DE METODE PUBLICITARE; ACEST LUCRU ESTE VALABIL INCLUSIV PENTRU ANALIZA PROFILULUI, ÎN MĂSURA ÎN CARE ACEASTA ARE LEGĂTURĂ CU O ATARE ACȚIUNE DE MARKETING DIRECT. ÎN CAZUL ÎN CARE OBIECTAȚI, DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL NU VOR MAI FI UTILIZATE ÎN SCOPURI DE MARKETING DIRECT (OBIECȚIE CONFORM ART. 21 ALIN. 2 DIN RGPD).

Dreptul de a depune plângere la autoritatea competentă

În cazul unor încălcări ale prevederilor RGPD, persoana afectată are dreptul de a depune plângere la o autoritate competentă, în special în statul membru în care se află reședința uzuală, locul de muncă sau localitatea prezumatei încălcări. Dreptul de a depune plângere este garantat fără a aduce atingere altor căi de atac administrative sau legale.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveți dreptul să solicitați transmiterea datelor, pe care le prelucrăm automat în baza consimțământului dumneavoastră sau în scopul îndeplinirii unui contract, către dumneavoastră sau către o terță persoană, într-un format uzual, editabil cu un sistem informatic. În cazul în care solicitați transmiterea directă a datelor către o altă entitate responsabilă, aceasta se va realiza numai în măsura posibilităților tehnice.

Criptarea SSL, respectiv TLS

Din motive de securitate și pentru protecția transferului de conținut confidențial, ca de exemplu comenzile sau solicitările pe care ni le transmiteți în calitatea noastră de administrator al paginii, această pagină utilizează o criptare SSL, respectiv TLS O conexiune criptată o puteți recunoaște prin simbolul lacătului din linia de adresă a browserului.

Când este activată criptarea SSL, respectiv TLS, datele pe care ni le transmiteți nu pot fi citite de terți.

Informare, ștergere și rectificare

În cadrul prevederilor legale în vigoare, aveți în orice moment dreptul de a obține gratuit informații cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal stocate, proveniența și destinatarul acestora, precum și cu privire la scopul prelucrării datelor și, după caz, aveți dreptul să rectificați sau să ștergeți aceste date. Pentru aceste aspecte, precum și pentru alte întrebări privind subiectul datelor cu caracter personal, vă stăm în permanență la dispoziție.

Dreptul la restricționarea prelucrării

Aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal. Pentru aceasta, ne puteți contacta în orice moment. Aveți dreptul la restricționarea prelucrării în următoarele cazuri:

Dacă ați restricționat prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, prelucrarea acestor date, exceptând stocarea acestora, mai este permisă doar cu acordul dumneavoastră sau pentru emiterea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale, sau pentru protejarea drepturilor unei alte personane fizice sau juridice, sau în baza unui interes public de importanță majoră al Uniunii Europene sau al unui stat membru.