Eigen diensten

Behandeling van sollicitatiegegevens

Wij bieden u de mogelijkheid om bij ons te solliciteren (bijvoorbeeld per e-mail, per post of via een online sollicitatieformulier). Hieronder informeren wij u over de omvang, het doel en het gebruik van uw persoonsgegevens die in het kader van het sollicitatieproces worden verzameld. Wij garanderen dat het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw gegevens in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en alle andere wettelijke bepalingen gebeurt en dat uw gegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld.

Omvang en doel van de gegevensverzameling

Wanneer u ons een sollicitatie stuurt, verwerken wij de hiermee verbonden persoonsgegevens van u (bijv. contact- en communicatiegegevens, sollicitatiedocumenten, aantekeningen in het kader van sollicitatiegesprekken enz.), voor zover dit noodzakelijk is om te beslissen over totstandkoming van een arbeidsverhouding. De rechtsgrondslag hiervoor is § 26 BDSG naar Duits recht (aangaan van een arbeidsovereenkomst), AVG artikel 6, lid 1, punt b) (algemene voorbereiding van een overeenkomst) en - voor zover u toestemming heeft gegeven - AVG artikel 6, lid 1, punt a). Deze toestemming kan te allen tijde worden herroepen. Uw persoonsgegevens worden binnen ons bedrijf uitsluitend doorgegeven aan personen die betrokken zijn bij de verwerking van uw sollicitatie.

Bewaartermijn van de gegevens

Voor zover wij u geen baan kunnen aanbieden, u een beschikbare baan weigert of uw sollicitatie intrekt, behouden wij ons het recht voor om de door u verstrekte gegevens op basis van onze legitieme belangen (art. 6 lid 1 punt f) AVG) bij ons te bewaren gedurende maximaal 6 maanden na het einde van de sollicitatieprocedure (afwijzing of intrekking van de sollicitatie). Daarna worden de gegevens gewist en de fysieke sollicitatiedocumenten vernietigd. De bewaring is met name bedoeld in geval van een geschil als bewijs te kunnen dienen. Indien blijkt dat de gegevens na het verstrijken van de termijn van zes maanden noodzakelijk zullen zijn (bijvoorbeeld als gevolg van een dreigend of aanhangig rechtsgeding), vindt de verwijdering pas plaats wanneer het doel van de verdergaande bewaring vervalt.

Een langere opslag kan bovendien plaatsvinden, indien u daarvoor toestemming heeft gegeven (AVG artikel 6, lid 1, punt a) of indien wettelijke bewaarplichten het wissen in de weg staan.

Opname in de sollicitantenpool

Voor zover we u geen baan aanbieden, kunt u eventueel worden opgenomen in onze sollicitantenpool. In het geval van opname in de sollicitantenpool worden alle documenten en gegevens uit de sollicitatie overgenomen in deze pool om contact met u op te nemen in geval van geschikte vacatures.

Opname in de sollicitantenpool gebeurt uitsluitend op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (AVG artikel 6, lid 1, punt a). Het geven van toestemming is vrijwillig en houdt geen verband met de lopende sollicitatieprocedure. De betrokkene kan zijn toestemming te allen tijde herroepen. In dat geval worden de gegevens uit de sollicitantenpool onherroepelijk verwijderd, tenzij er wettelijke redenen bestaan om hen te bewaren.

De gegevens uit de sollicitantenpool worden uiterlijk twee jaar na het verlenen van de toestemming onherroepelijk verwijderd.