Nieuwsbrief

Nieuwsbriefgegevens

Indien u zich wilt abonneren op de nieuwsbrief die op de website wordt aangeboden, hebben wij een e-mailadres van u nodig evenals informatie waarmee wij kunnen controleren of u de eigenaar bent van het opgegeven e-mailadres en of u akkoord gaat met het ontvangen van de nieuwsbrief. Andere gegevens worden niet of alleen op vrijwillige basis verzameld. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor het verzenden van de gevraagde informatie en geven deze niet door aan derden.

De verwerking van de in het registratieformulier voor de nieuwsbrief ingevoerde gegevens vindt uitsluitend plaats op basis van uw toestemming (AVG artikel 6, lid 1, punt a). De verleende toestemming voor de opslag van de gegevens, het e-mailadres en het gebruik ervan voor het verzenden van de nieuwsbrief kunt u te allen tijde herroepen, bijvoorbeeld via de link "Afmelden" in de nieuwsbrief. De rechtmatigheid van de reeds uitgevoerde gegevensverwerkingsprocessen blijft door de herroeping onaangetast.

De gegevens die u aan ons verstrekt met het oog op het ontvangen van de nieuwsbrief, worden door ons opgeslagen totdat u zich afmeldt voor de nieuwsbrief bij ons of bij de service-aanbieder van de nieuwsbrief en worden na uw afmelding voor de nieuwsbrief of na vervallen van het doel uit de mailinglijst van de nieuwsbrief verwijderd. Wij behouden ons het recht voor om naar eigen goeddunken e-mailadressen van onze nieuwsbrief-mailinglist in het kader van ons legitieme belang overeenkomstig art. 6 lid 1 punt f) AVG te wissen of blokkeren.

Gegevens die voor andere doeleinden bij ons zijn opgeslagen, blijven hierdoor onaangetast.

Na uw afmelding voor de nieuwsbrief wordt uw e-mailadres bij ons of bij de service-aanbieder van de nieuwsbrief opgeslagen, eventueel in een blacklist, voor zover dit nodig is om toekomstige mailings te voorkomen. De gegevens uit de blacklist worden alleen voor dit doel gebruikt en niet samengevoegd met andere gegevens. Dit dient zowel uw belang als ons belang bij de naleving van de wettelijke voorschriften bij het verzenden van nieuwsbrieven (gerechtvaardigd belang in de zin van art. 6 lid 1 punt f) AVG). De opslag in de blacklist is niet beperkt in de tijd. U kunt bezwaar maken tegen de opslag voor zover uw belangen zwaarder wegen dan ons gerechtvaardigd belang.