Algemene aanwijzingen en verplichte informatie

Gegevensbescherming

De exploitanten van deze pagina's nemen de bescherming van uw persoonsgegevens zeer serieus. Wij behandelen uw persoonsgegevens vertrouwelijk en in overeenstemming met de wettelijke voorschriften inzake gegevensbescherming en met deze privacyverklaring.

Wanneer u deze website gebruikt, worden er verschillende persoonsgegevens verzameld. Persoonsgegevens zijn gegevens waarmee u persoonlijk kunt worden geïdentificeerd. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke gegevens wij verzamelen en waarvoor wij deze gebruiken. Ook wordt uitgelegd hoe en met welk doel dit gebeurt.

Wij wijzen erop dat de gegevensoverdracht via het internet (bijvoorbeeld bij communicatie via e-mail) kwetsbaarheden kan vertonen. Een complete bescherming van de gegevens tegen toegang door derden is niet mogelijk.

Opmerkingen over de verantwoordelijke instantie

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking op deze website is:

Hella Gutmann Solutions GmbH

Am Krebsbach 2

79241 Ihringen

Telefoon: +49 7668 9900-0

E-mail: datenschutz@hella-gutmann.com

Verantwoordelijke instantie is de natuurlijke of rechtspersoon die alleen of samen met anderen beslist over de doeleinden van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens (bijvoorbeeld namen, e-mailadressen e.d.).

Bewaartermijn

Voor zover binnen deze privacyverklaring geen specifiekere bewaartermijn is vermeld, verblijven uw persoonsgegevens bij ons totdat het doel voor de gegevensverwerking vervalt. Als u een gerechtvaardigd verzoek tot verwijdering indient of uw toestemming voor de gegevensverwerking herroept, worden uw gegevens gewist, tenzij wij andere wettelijk toegestane redenen hebben voor de opslag van uw persoonsgegevens (bijv. fiscale of handelsrechtelijke bewaartermijnen); in het laatste geval gebeurt de verwijdering na het vervallen van deze redenen.

Algemene informatie over de rechtsgrondslagen voor de gegevensverwerking op deze website

Indien u toestemming hebt gegeven voor de gegevensverwerking, verwerken wij uw persoonsgegevens op basis van AVG art. 6 lid 1 punt a) resp. AVG art. 9, lid 2 punt a) voor zover bijzondere categorieën van gegevens overeenkomstig AVG art. 9 lid 1 worden verwerkt. In geval van uitdrukkelijke toestemming voor de overdracht van persoonsgegevens naar derde landen vindt de gegevensverwerking bovendien plaats op basis van AVG art. 49 lid 1 punt a). Voor zover u toestemming heeft gegeven voor de opslag van cookies of voor de toegang tot informatie op uw eindapparaat (bijvoorbeeld via device fingerprinting) vindt de gegevensverwerking bovendien plaats op basis van § 25 lid 1 TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden herroepen.

Indien uw gegevens nodig zijn voor de uitvoering van een overeenkomst of voor het uitvoeren van precontractuele maatregelen, verwerken wij uw gegevens op basis van AVG art. 6 lid 1 punt b). Verder verwerken wij uw gegevens, voor zover deze noodzakelijk zijn om te voldoen aan een wettelijke verplichting op basis van AVG art. 6 lid 1 punt c). De gegevensverwerking kan ook gebaseerd zijn op ons gerechtvaardigd belang overeenkomstig AVG art. 6 lid 1 punt f). In de volgende paragrafen van deze privacyverklaring wordt aangegeven welke rechtsgrondslagen in afzonderlijke gevallen van toepassing zijn.

Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben voor ons bedrijf een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld:

Christoph Boser

Am Krebsbach 2

79241 Ihringen, DUITSLAND

Telefoon: +49 7668 9900-0

E-mail: datenschutz@hella-gutmann.com

Informatie betreffende de gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten en andere derde landen

We maken onder andere gebruik van tools van bedrijven die gevestigd zijn in de Verenigde Staten of in andere met betrekking tot gegevensbescherming niet-veilige derde landen. Wanneer deze tools actief zijn, kunnen uw persoonsgegevens overgedragen aan en verwerkt worden in deze derde landen. Wij wijzen erop dat in deze landen geen niveau van gegevensbescherming kan worden gegarandeerd dat vergelijkbaar is met dat in de EU. Amerikaanse bedrijven zijn bijvoorbeeld verplicht om persoonlijke gegevens aan veiligheidsdiensten te verstrekken, zonder dat u als betrokkene in rechte kunt optreden. Het kan daarom niet worden uitgesloten dat U.S.-Amerikaanse autoriteiten (bijvoorbeeld inlichtingendiensten) uw gegevens op Amerikaanse servers voor beveiligingsdoeleinden verwerken, analyseren en permanent opslaan. Wij bezitten geen invloed op deze verwerkingsactiviteiten.

Herroeping van uw toestemming voor gegevensverwerking

Veel gegevensverwerkingsprocessen zijn alleen mogelijk met uw uitdrukkelijke toestemming. U kunt een reeds gegeven toestemming altijd herroepen. De rechtmatigheid van de gegevensverwerking tot aan de herroeping blijft door de herroeping onaangetast.

Recht van bezwaar tegen het verzamelen van gegevens in bijzondere gevallen en tegen direct marketing (art. 21 AVG)

WANNEER DE GEGEVENSVERWERKING PLAATSVINDT OP GROND VAN AVG ARTIKEL 6, LID 1, PUNT E) OF F) BEZIT U TE ALLEN TIJDE HET RECHT VANWEGE MET UW SPECIFIEKE SITUATIE VERBAND HOUDENDE REDENEN BEZWAAR TE MAKEN TEGEN DE VERWERKING VAN UW PERSOONSGEGEVENS, MET INBEGRIP VAN PROFILERING OP BASIS VAN DEZE BEPALINGEN. DE BETREFFENDE RECHTSGRONDSLAG WAAROP EEN VERWERKING BERUST, VINDT U IN DEZE PRIVACYVERKLARING. INDIEN U BEZWAAR MAAKT, ZULLEN WIJ DE U BETREFFENDE PERSOONSGEGEVENS NIET LANGER VERWERKEN, TENZIJ WIJ DWINGENDE GERECHTVAARDIGDE GRONDEN VOOR DE VERWERKING KUNNEN AANTONEN DIE ZWAARDER WEGEN DAN UW BELANGEN, RECHTEN EN VRIJHEDEN OF DIE VERBAND HOUDEN MET HET INSTELLEN, UITOEFENEN OF VERDEDIGEN VAN RECHTSVORDERINGEN (BEZWAAR VOLGENS AVG ART. 21 LID 1). WANNEER UW PERSOONSGEGEVENS WORDEN VERWERKT VOOR DIRECT MARKETING, HEEFT U TE ALLEN TIJDE HET RECHT BEZWAAR TE MAKEN TEGEN DE VERWERKING VAN DE U BETREFFENDE PERSOONSGEGEVENS VOOR DERGELIJKE MARKETING, MET INBEGRIP VAN PROFILERING DIE BETREKKING HEEFT OP DIRECT MARKETING. WANNEER U BEZWAAR MAAKT, WORDEN UW PERSOONSGEGEVENS VERVOLGENS NIET MEER GEBRUIKT VOOR DIRECT MARKETING (BEZWAAR OVEREENKOMSTIG AVG ART. 21, LID 2).

Recht van bezwaar bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit

In geval van inbreuken op de AVG heeft de betrokkene het recht tot bezwaar bij een toezichthoudende autoriteit, met name in de lidstaat van zijn/haar gebruikelijke verblijf, werkplek of plaats van de vermeende inbreuk. Het recht om een klacht in te dienen geldt onverminderd andere mogelijkheden van administratief beroep of een voorziening in rechte.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid (dataportabiliteit)

U bezit het recht om gegevens die wij op basis van uw toestemming of ter uitvoering van een overeenkomst geautomatiseerd verwerken, aan uzelf of aan een derde in een gebruikelijk, machineleesbaar formaat te laten overhandigen. Indien u de directe overdracht van de gegevens aan een andere verantwoordelijke verlangt, gebeurt dit alleen voor zover dit technisch mogelijk is.

SSL- resp. TLS-encryptie

Deze site gebruikt SSL- resp. TLS-encryptie om veiligheidsredenen en om de overdracht van vertrouwelijke inhoud te beschermen, zoals bestellingen of verzoeken die u ons als exploitant van de website stuurt. Een versleutelde verbinding herkent u aan het slotsymbool in uw adresbalk.

Wanneer de SSL- resp. TLS-encryptie is ingeschakeld, kunnen de gegevens die u aan ons doorgeeft, niet door derden worden gelezen.

Inzage, verwijdering en rectificatie

U heeft in het kader van de geldende wettelijke bepalingen te allen tijde het recht op gratis informatie over uw opgeslagen persoonsgegevens, hun herkomst en ontvanger en het doel van de gegevensverwerking en eventueel een recht op correctie of verwijdering van deze gegevens. Hierover en over andere vragen met betrekking tot persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Recht op beperking van de verwerking

U heeft het recht om de beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verlangen. Hiervoor kunt u steeds contact met ons opnemen. Het recht op beperking van de verwerking bestaat in de volgende gevallen:

Wanneer u de verwerking van uw persoonsgegevens heeft beperkt, mogen deze gegevens, afgezien van de opslag ervan, alleen worden verwerkt met uw toestemming of voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering of ter bescherming van de rechten van een andere natuurlijke persoon of rechtspersoon of om gewichtige redenen van algemeen belang voor de Europese Unie of voor een lidstaat.