Omat palvelut

Hakijoiden tietojen käsittely

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden hakea meiltä työpaikkaa (esim. sähköpostitse, postitse tai sähköisellä hakulomakkeella). Seuraavassa kerromme hakumenettelyn yhteydessä kerättävien henkilötietojesi laajuudesta, tarkoituksesta ja käytöstä. Vakuutamme, että tietojesi kerääminen, käsittely ja käyttö tapahtuu voimassa olevan tietosuojalainsäädännön ja kaikkien muiden lakisääteisten määräysten mukaisesti ja että tietojasi käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.

Tietojen keruun laajuus ja tarkoitus

Jos lähetät meille hakemuksen, käsittelemme siihen liittyviä henkilötietojasi (esim. yhteys- ja viestintätiedot, hakemusasiakirjat, haastattelujen yhteydessä tehdyt muistiinpanot jne.) siltä osin kuin se on tarpeen työsuhteen perustamista koskevan päätöksen tekemiseksi. Oikeusperustana on Saksan tietosuojalain BDSG:n 26 § (työsuhteen aloittaminen), yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta (yleinen sopimuksen täytäntöönpano) ja, jos olet antanut suostumuksesi, yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Suostumus voidaan peruuttaa milloin tahansa. Henkilötietojasi luovutetaan yrityksemme sisällä vain henkilöille, jotka osallistuvat hakemuksesi käsittelyyn.

Tietojen säilyttämisaika

Jos emme pysty tekemään sinulle työtarjousta, hylkäät työtarjouksen tai peruutat hakemuksesi, pidätämme oikeuden säilyttää toimittamasi tiedot oikeutettujen etujemme perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) enintään 6 kuukauden ajan hakumenettelyn päättymisestä (hakemuksen hylkäämisestä tai peruuttamisesta). Tämän jälkeen tiedot poistetaan ja hakemusasiakirjat tuhotaan. Säilytyksen tarkoituksena on erityisesti käyttää niitä todisteena oikeusriitatapauksissa. Jos on ilmeistä, että tietoja tarvitaan vielä kuuden kuukauden määräajan päätyttyä (esim. uhkaavan tai vireillä olevan oikeuskäsittelyn vuoksi), tiedot poistetaan vasta sitten, kun niiden säilyttämisen tarkoitus ei enää täyty.

Tietoja voidaan säilyttää pidempään myös silloin, jos olet antanut siihen suostumuksesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) tai jos lakisääteiset säilyttämisvelvoitteet kieltävät tietojen poistamisen.

Työnhakijan ottaminen hakijarekisteriin

Jos emme tee sinulle työtarjousta, voimme ehkä tarjota sinulle mahdollisuuden liittyä hakijarekisteriimme. Jos sinut otetaan hakijarekisteriin, kaikki hakemuksesi asiakirjat ja tiedot siirretään tähän rekisteriin, jotta sinuun voidaan ottaa yhteyttä, jos sopivia avoimia työpaikkoja on tarjolla.

Hakijarekisteriin ottaminen perustuu ainoastaan nimenomaiseen suostumukseesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Suostumuksen antaminen on vapaaehtoista, eikä se ole yhteydessä nykyiseen hakumenettelyyn. Asianomainen voi peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Tässä tapauksessa tiedot poistetaan peruuttamattomasti hakijarekisteristä, ellei tietojen säilyttämiselle ole oikeudellisia perusteita.

Työnhakijan tiedot poistetaan peruuttamattomasti viimeistään kahden vuoden kuluttua suostumuksen antamisesta.