Yleiset ohjeet ja pakolliset tiedot

Tietosuoja

Näiden sivujen ylläpitäjät suhtautuvat henkilötietojesi suojaamiseen erittäin vakavasti. Käsittelemme henkilötietojasi luottamuksellisesti ja lakisääteisten tietosuojamääräysten sekä tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kun käytät tätä verkkosivustoa, kerätään erilaisia henkilötietoja. Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti. Tässä tietosuojakäytännössä selitetään, mitä tietoja keräämme ja mihin käytämme niitä. Siinä selitetään myös, miten ja mihin tarkoitukseen tämä tehdään.

Haluamme muistuttaa, että internetin kautta tapahtuvassa tiedonsiirrossa (esimerkiksi sähköpostiviestinnässä) voi olla tietoturva-aukkoja. Tietojen täydellinen suojaaminen kolmansilta osapuolilta ei ole mahdollista.

Vastuullisen tahon tiedot

Rekisterinpitäjä, joka vastaa tietojenkäsittelystä tällä verkkosivustolla, on:

Hella Gutmann Solutions GmbH

Am Krebsbach 2

79241 Ihringen

Puhelin: +49 7668 9900-0

E-Mail: datenschutz@hella-gutmann.com

Henkilörekisterin pitäjä on luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka yksin tai yhdessä muiden kanssa päättää henkilötietojen (esim. nimien, sähköpostiosoitteiden jne.) käsittelyn tarkoituksista ja keinoista.

Tallennuksen kesto

Jos tässä tietosuojakäytännössä ei ole määritelty tarkempaa tallennusaikaa, henkilötietojasi säilytetään, kunnes tietojenkäsittelyn tarkoitus ei enää täyty. Jos esität perustellun pyynnön tietojen poistamisesta tai peruutat suostumuksesi tietojenkäsittelyyn, tietosi poistetaan, ellei meillä ole muita lainmukaisia syitä henkilötietojesi säilyttämiseen (esim. vero- tai kauppalainsäädännön mukaiset säilytysajat); jälkimmäisessä tapauksessa tiedot poistetaan sen jälkeen, kun nämä syyt eivät enää ole voimassa.

Yleisiä tietoja tämän verkkosivuston tietojenkäsittelyn oikeusperustasta

Jos olet antanut suostumuksesi tietojenkäsittelyyn, käsittelemme henkilötietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan perusteella, sikäli kuin erityisiä tietoluokkia käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdan mukaisesti. Jos annat nimenomaisen suostumuksen henkilötietojen siirtoon kolmansiin maihin, tietojenkäsittelyssä noudatetaan myös yleisen tietosuoja-asetuksen 49 artiklan 1 kohdan a alakohtaa. Jos olet antanut suostumuksen evästeiden tallentamiseen tai pääsyn päätelaitteesi tietoihin (esim. laitteen sormenjälkitoiminnon avulla), tietojenkäsittelyssä noudatetaan lisäksi TTDSG:n (Saksan televiestintää ja telemediaa koskeva tietosuojalaki) 25 §:n 1 kohtaa. Suostumus voidaan peruuttaa milloin tahansa.

Jos tietojasi tarvitaan sopimuksen täyttämiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi, käsittelemme tietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan perusteella. Lisäksi käsittelemme tietojasi, mikäli se on tarpeen lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi, yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan perusteella. Tietojenkäsittely voidaan toteuttaa myös oikeutetun etumme perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Tietoja kussakin yksittäistapauksessa sovellettavasta oikeusperustasta annetaan tämän tietosuojakäytännön seuraavissa kohdissa.

Tietosuojavaltuutettu

Olemme nimittäneet yrityksellemme tietosuojavaltuutetun.

Christoph Boser

Am Krebsbach 2

D-79241 Ihringen

Puhelin: +49 7668 9900-0

E-Mail: datenschutz@hella-gutmann.com

Ohje tietojen siirrosta Yhdysvaltoihin ja muihin kolmansiin maihin

Käytämme muun muassa Yhdysvalloissa tai muissa tietosuojalainsäädännön kannalta riskialttiissa kolmansissa maissa sijaitsevien yritysten työkaluja. Kun nämä työkalut ovat aktiivisia, henkilötietojasi voidaan siirtää näihin kolmansiin maihin ja käsitellä siellä. Huomautamme, että näissä maissa ei voida taata EU:hun verrattavissa olevaa tietosuojan tasoa. Esimerkiksi yhdysvaltalaiset yritykset ovat velvollisia luovuttamaan henkilötietoja turvallisuusviranomaisille ilman, että voit asianomaisena henkilönä ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan. Siksi ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että Yhdysvaltojen viranomaiset (esim. tiedustelupalvelut) voivat käsitellä, analysoida ja tallentaa tietojasi pysyvästi yhdysvaltalaisille palvelimille valvontatarkoituksia varten. Emme voi vaikuttaa näihin käsittelytoimiin.

Tietojenkäsittelyä koskevan suostumuksen peruuttaminen

Monet tietojenkäsittelytoiminnot ovat mahdollisia vain nimenomaisella suostumuksellasi. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa. Peruutus ei vaikuta ennen peruuttamista suoritetun tietojenkäsittelyn laillisuuteen.

Oikeus vastustaa tietojen keräämistä erityisissä tilanteissa sekä suoramarkkinointia varten (yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artikla)

JOS TIETOJENKÄSITTELY TAPAHTUU YLEISEN TIETOSUOJA-ASETUKSEN 6 ARTIKLAN 1 KOHDAN E TAI F ALAKOHDAN PERUSTEELLA, SINULLA ON OIKEUS MILLOIN TAHANSA VASTUSTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYÄ ERITYISEEN TILANTEESEESI LIITTYVISTÄ SYISTÄ; TÄMÄ KOSKEE MYÖS NÄIHIN SÄÄNNÖKSIIN PERUSTUVAA PROFILOINTIA. KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTA LÖYTYY TÄSTÄ TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖSTÄ. JOS VASTUSTAT KÄSITTELYÄ, EMME ENÄÄ KÄSITTELE KYSEISIÄ HENKILÖTIETOJASI, PAITSI JOS VOIMME OSOITTAA, ETTÄ KÄSITTELYYN ON PAKOTTAVA OIKEUTETTU SYY, JOKA SYRJÄYTTÄÄ ETUSI, OIKEUTESI JA VAPAUTESI, TAI JOS KÄSITTELY ON TARPEEN OIKEUDELLISEN VAATEEN LAATIMISEKSI, ESITTÄMISEKSI TAI PUOLUSTAMISEKSI (YLEISEN TIETOSUOJA-ASETUKSEN 21 ARTIKLAN 1 KOHDAN MUKAINEN VASTUSTAMISOIKEUS). JOS HENKILÖTIETOJASI KÄSITELLÄÄN SUORAMARKKINOINTIA VARTEN, SINULLA ON OIKEUS MILLOIN TAHANSA VASTUSTAA SINUA KOSKEVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ TÄLLAISTA MARKKINOINTIA VARTEN; TÄHÄN SISÄLTYY MYÖS PROFILOINTI SILTÄ OSIN KUIN SE LIITTYY SUORAMARKKINOINTIIN. JOS VASTUSTAT KÄSITTELYÄ, HENKILÖTIETOJASI EI TÄMÄN JÄLKEEN ENÄÄ KÄYTETÄ SUORAMARKKINOINTITARKOITUKSIIN (TIETOSUOJA-ASETUKSEN 21 ARTIKLAN 2 KOHDAN MUKAINEN VASTUSTUS).

Oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle

Jos tietosuoja-asetusta rikotaan, asianomaisilla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa on heidän vakinainen asuinpaikkansa tai työpaikkansa tai jossa oletettu rikkomus on tapahtunut. Valitusoikeus ei rajoita muiden hallinnollisten tai oikeudellisten muutoksenhakukeinojen käyttöä.

Oikeus tietojen siirtämiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että tiedot, joita käsittelemme automaattisesti suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi, luovutetaan sinulle tai kolmannelle osapuolelle yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa. Jos pyydät tietojen suoraa siirtoa toiselle rekisterinpitäjälle, se tehdään vain, jos se on teknisesti mahdollista.

SSL- tai TLS-salaus

Tällä sivustolla käytetään SSL- tai TLS-salausta turvallisuussyistä ja sellaisten luottamuksellisten sisältöjen, kuten tilausten tai tiedustelujen, jotka lähetät sivuston ylläpitäjänä toimivalle yritykselle, siirtämisen suojaamiseksi. Tunnistat salatun yhteyden siitä, että selaimen osoiterivillä kohta "http://" vaihtuu muotoon "https://" ja että selaimen rivillä on lukkosymboli.

Jos SSL- tai TLS-salaus on aktivoitu, kolmannet osapuolet eivät voi lukea meille lähettämiäsi tietoja.

Tietoihin tutustuminen, niiden poistaminen ja oikaiseminen

Sinulla on voimassa olevan lainsäädännön puitteissa oikeus saada milloin tahansa maksutta tietoa tallennetuista henkilötiedoistasi, niiden alkuperästä ja vastaanottajasta sekä tietojenkäsittelyn tarkoituksesta sekä mahdollisesti oikeus näiden tietojen oikaisemiseen tai poistamiseen. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa, jos sinulla on tähän tai muihin henkilötietoja koskeviin asioihin liittyviä kysymyksiä.

Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa tätä tarkoitusta varten. Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä on olemassa seuraavissa tilanteissa:

Jos olet rajoittanut henkilötietojesi käsittelyä, näitä tietoja voidaan käsitellä tallentamisen lisäksi vain suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojelemiseksi tai Euroopan unionin tai sen jäsenvaltion tärkeän yleisen edun vuoksi.